U trendu

Mediji: Građani Murine sprecili ministre SNP da poloze venac

PODGORICA – Meštani Murine sprečili su danas ministre Socijalističke narodne partije (SNP), koja je deo nove vlade premijera Dritana Abazovića, da polože venac i poručili im da se tim činom ne može zavarati narod Crne Gore i da njima kao akterima NATO vlade nije mesto na Murini.

U Mirunu je danas obeleženo 23 godine od NATO agresije u kojoj je u tom mestu stradalo šest civila, od kojih troje dece.

Meštani su, piše portal Pogled, a prenosi podgorički Dan, vratili funkcionere SNP i članove nove Vlade Crne Gore sprečivši ih u pokušaju da polože vence na spomenik sećanja na nevine žrtve.

Navodi se da su Dragoslav Dado Šćekić, Dragan Vukić i Miomir Voinović od građana Murine, zamoljeni da odustanu od polaganja venaca i napuste varošicu.

Meštani su, navodi se, poručili funkcionerima SNP-a da se polagnjem venaca ne može zavarati narod Crne Gore i da njima kao akterima NATO vlade nije mesto na Murini. Građani su takođe istakli da oni koji podržavaju NATO ne mogu da saosećati sa žrtvama agresije tog vojnog saveza.

Murina je do sada važila za jako uporište SNP-a ali posle ulaska u NATO vladu Dritana Abazovića, očigledno je da se to mišljenje promenilo, prenosi portal.

Zvanična Crna Gora ne obeležava Dan sjećanja na nevine žrtve bombardovanja Murine.

Crna Gora je jedina članica NATO-a koju je ovaj savez bombardovao, a kojem se ona potom priključila, podseća ovaj medij.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar