U trendu

Mediji: Ukrajinski dron „striž“ pao na Zagreb?

ZAGREB – Ministarstvo odbrane Hrvatske zasad nije ni potvrdilo niti demantovalo vest da se bespilotna letelica sinoć srušila na zagrebačkom Jarunu, nakon čega je, kako prenose mediji, na tlu ostala velika rupa, dok je hrvatski ministar odbrane Mario Banožić kratko rekao da to ministarstvo „sprovodi istražne radnje”.

Istovremeno, pojedini hrvatski mediji pišu da je verovatno reč o padu ukrajinskog izviđačkog drona „Tu-141 Striž“, a stručnjak za vojnu avijaciju Tajler Rogavej kaže da se radi o izviđačkom dronu koji izgleda kao raketa.

„Prilično fascinantan komad iz sovjetske ere. Ali, Ukrajinci su je unapredili tokom ruskog osvajanja Krima 2014. godine. Realno, ova letelica je više krstareća raketa nego tradicionalna bespilotna letelica“, napisao je on za „The Drive“.

Zbog neidentifikovane letelice koja je pala u zoni Jaruna, zatvoren je prilaz tom području Zagreba.

Policijski službenici i dalje sprovođe uviđaj, dok je policija građanima uputila apel da putem društvenih mreža ne dele snimke ili fotografije s mesta događaja.

Iz hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova navode da su na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana sa kojima se, kako se navodi, nisu spustili ljudi.

Policijska zagrebačka uprava saopštila je da je primila više dojava građana da su na širem području Jaruna osetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz vazduha, prenosi Jutarnji list.

Lice mesta je obezbeđeno i u toku je uviđaj.

Za sada policija nema dojava o povređenim osobama na području šire zone mesta događaja.

Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila.

Očevici su rekli kako je nešto s neba palo u zemlju, a te dojave su oko tri sata iza ponoći potvrdili iz policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.