U trendu

Ispravka: Međunarodna zajednica ne može da ostane nema

SARAJEVO – Ustavni sud BiH bi na dvodnevnoj sednici, koja počinje danas, trebalo da razmatra apelaciju lidera SDA Bakira Izetbegovića, da pripadnici OS BiH mogu da nose brade, a žene hidžab, a delegat srpskog naroda u Domu naroda PSBiH Dušanka Majkić smatra da međunarodna zajednice na to ne može da ostane nema.

„Izetbegović traži kao u svakoj islamskoj zemlji da pripadnici Oružanih snaga mogu da nose bradu i hidžab. Neshvatljivo je da se to traži u zemlji u kojoj ravnopravno žive tri konstutitivna naroda“, istakla je Majkić u Jutarnjem programu RTRS.

„Uveo bi se haos u Oružane snage, druga dva naroda teško da bi prihvatila ovakav način funkcionisanja Oružanih snaga i teško je zamisliti da bi ubuduće u kasarnama Oružanih snaga susretali pripadnike sa bradama i sa hidžabom. Umjesto pristojno odjevenih, obrijanih, podšišanih vojnika, mi bismo imali ovog puta vojnike sa bradama koje nas mnoge asociraju na 11. septembar i mnoge stvari koje su se dogodile u Bosni i Hercegovini i koje nisu do kraja ni ispitane ni sankcionisane.“, rekla je Majkićeva.

Republika Srpska, istakla je neke stvati više neće da trpi.

„Sve ono što ne uradi visoki predstavnik, uradi Ustavni sud BiH. Srpska ovo više ne može i neće trpiti, već će tražiti svoj put“, navela je.

(Tanjug)

Napomena: na osnovu podataka sa sajta Raskrinkavanje.ba, ispravili smo tekst koji smo prethodno objavili jer je RTRS fabrikovao deo izjave i u citat ubacio izraz “građanski rat u Bosni i Hercegovini”, koji Majkić nije izgovorila. 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.