U trendu

Medojević: Đukanović ne može da predstavja CG u GS UN

PODGORICA – Predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević pozvao je danas vladu da povuče saglasnost da na ovogodišnje zasedanje Generalne skupštine UN u Njujorku Crnu Goru predstavlja njen predsednik Milo Đukanović.

„Posle pokušaja držvanog udara na Cetinju, odlazi trenutni predsednik Crne Gore Milo Đukanović, glavnokomnadujući svih mafijaških jedinica prof.dr. Veselina Veljovića“, naveo je Medojević na svom fejsbuk profilu i dodao:

„Na zasednje Generalne skupštine u ime države odlazi ili predsednik države ili predsednik vlade. I za jednog i za drugog vlada bi trebala da napravi platformu, koja se usvaja na sednici, pošto vlada po Ustavu vodi spoljnu politiku države“.

Medojević ukazuje da je, ako je vlada dala saglasnost da Crnu Goru na ovogodišnjem zasedanju Generalne Skupštine UN zastupa Milo Đukanović, „ozbiljna greška, sa nesagledivim političkim posledicama po stabilnost zemlje“.

„Da li ta saglanost i platforma važe i posle njegovog pokušaja državnog udara sa Cetinja? I posle zahtjeva kolega iz SNP da se pokrene postupak impičmenta protiv Đukanovića, zbog njegovog pučističkog ponašanja? Velika je sramota i bruka da posle Cetinja Krivokapić opet zajedno sa Đukanovićem šuruje da bi Milo mogao da bude primljen u SAD za silne milione koje nudi preko svojih lobista za slikanje sa Bajdenom i američkim senatorima i kongresmenima“, napisao je Medojević.

Ističe da PzP zahteva od vlade da spreči odlazak, kako kaže, „mafijaškog pučiste i mrzitelja crkve Hristove Mila Đukanovića na zasedanje Generalne Skupštine UN posle svega što je uradio na Cetinju protiv naše države i naše pravoslavne crkve“.

Smatra da je dovoljno da Vlada Crne Gore, preko MVP obavesti Generalnog Sekretara da Đukanović ne može da predstavlja Crnu Goru i da ih obavesti o predstavniku Crne Gore koji će sa punim legitimitetom i u skladu sa odlukom vlade predstavljati državu .

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.