U trendu

Medojević podneo ostavku na poslaničku poziciju

PODGORICA – Lider Pokreta za promjene, članice vladajućeg DF-a, Nebojša Medojević, podneo je danas ostavku na poslaničko mesto u Skupštini Crne Gore nezadovoljan funkconisanjem vlade Zdravka Krivokapića.

Medojević to saopštio na konferenciji za medije uz niz kritika izrečenih na račun vlade i premijera.

„Time su se stekli uslovi da ja ispunim svoje obećanje koje sam dao prilikom izbora vlade. Ja danas podnosim ostavku na poslaničko mesto u parlamentu“, naveo je Medojević.

On je rekao da je Krivokapićeva vlada pokazala da nije vlada reformi ni diskontinuiteta, prenelis u podgorički mediji.

„Ako za šest meseci nisu pokazali rezultate, neće ih ni pokazati. Cilj vlade je uništenje DF-a… Vladom vladaju tajni centri moći”, kazao je Medojević i istakao da je aktuelna vlada osnovana u dogovoru sa predsednikom Milom Đukanovićem.

Naveo je da vlada ignoriše parlament i da je očigledno da premijer Krivokapić želi da sam sa ministrima donosi odluke.

Tvrdi da se šest meseci troši novac bez kontrole, te da je predloženi budžet netačan i već probijen, a od poslanika se očekuje da glasaju za njega.

Rekao je i da nema informacije o tome da je postignut dogovor lidera DF-a sa mitropolitom SPC Joanikijem o glasanju za Budžet i rekonstrukciji vlade.

„Štetno je mešanja crkve u politička dešavanja u Crnoj Gori“, kazao je Medojević i podsetio da je to njegov stav od ranije.

Istakao je da se Crkva kojoj, kako je rekao, i sam pripada, nekorektno ponelal prema DF-u, jer su jasno stali na stranu drugih partija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.