U trendu

Medojević poručio Bilčiku: Svako svoj posao

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik PzP Nebojša Medojević poručio je izvestiocu Evropskog parlamenta za Crnu Goru Vladimiru Bilčiku da se ne meša u unutrašnju politiku Crne Gore jer, kako je naveo, ne poznaje dovoljno politiku proširenja EU.

Medojević je Bilčiku to poručio u odgovoru na navode evropskog izaslanika da Demokratski front ne vidi kao rešenje za proevropsku vladu i takav rasplet ne bi imao podršku EU.

“Kao predstavnik vanparlamentarne stranke u Slovačkoj, verovatno nije do kraja u toku sa procedurama pregovora sa EU i sa kriterijumima koje zemlja kandidat mora ispuniti da bi postala punopravan član. Opšti kriterijumi za članstvo podrazumevaju da se vlada formira na fer i demokratskim izborima, a uobičajna pristojnost i poštovavnje suvereniteta države, nalažu Bilčiku da se ne meša u unutrašnja politička pitanja Crne Gore”, kazao je Medojević.

Lider PzP je na Fejsbuku napisao da Bilčika želi da podseti da je EU podržavala i jednu od najkorumpiranijih vlada u Evropi, koju je vocio Mečijar.

“Mečijar je bio ikona korupcije u privatizaciji bivših komunističkih država, poznat po zvaničnom spisku od 500 svojih prijatelja i poslovnih partera, koji mogu učestvovati u pljačkanju državne imovine na korumpiranim tenderima i drugim procedurama. Čak i Mečijarova Vlada Slovačke imala je podršku EU, a kako onda EU ne bi podržala Vladu Crne Gore koju bi vodio DF koja će pokrenuti radikalne reforme i masovne kampanje protiv korupcije i mafije koju u Crnoj Gori oličava Bilčikov i Lajčakov (a posebno Lipkin) favorit Đukanović“, napisao je Medojević i dodao:

„Posebno ćemo obratiti pažnju prilikom istrage o vezama crnogorske mafije sa likvidacijom istraživačkog novinara Jana Kucijaka, i njegove verenice, za šta postoje određene indicije. Dakle, dragi Bilčik, svako svoj posao”, poručio je Medojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.