U trendu

Medvedev: Dalje naoružavanje Ukrajine približava nas nuklearnoj apokalipsi

MOSKVA – Zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev, izjavio je da je opasnost od nuklearnog sukoba porasla i da svaka nova isporuka stranih oružja Ukrajini, približava svet „nuklearnoj apokalipsi“.

„Da li je pretnja od nuklearnog sukoba iščezla? Ne, nije. Povećana je“, rekao je Medvedev u intervjuu za ruske medije, među kojima i agenciju TAS S.

„Svaki dan stranog slanja naoružanja Ukrajini na kraju će približiti tu nuklearnu apokalipsu“, upozorio je ruski političar.

Medvedev smatra da je Ukrajina deo Rusije, iako je zbog geopolitičkih i istorijskih razloga ruski narod, kako je rekao, podeljen veštačkim granicama.

On kaže i da Moskva ne bi mogla da dopusti Kijevu da postane članica NATO i u tom slučaju pokrene opsežnu operaciju protiv Rusije pod okriljem Severnoatlanske vojne alijanse.

Moskva je pokušala da shvati kako je za Zapad moguće članstvo Ukrajine u NATO, s obzirom na to da „Ukrajina ima sopstveni kompleks za nuklearno oružje“, rekao je Medvedev i istakao da bi, tada, Rusija morala da se suoči sa susedom koji „nije samo članica neprijateljskog bloka, već takođe planira da proizvodi nuklearno oružje“.

Pored toga, Medvedev je za ruske medije izneo tvrdnju da će se Zapad mešati u predsedničke izbore u Rusiji 2024. godine, „kao što su uvek radili“ od raspada Sovjetskog saveza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.