Medvedev ostaje na čelu Ujedinjene Rusije

MOSKVA 16. januara (Tanjug) – Dmitrij Medvedev će, kao zamenik predsednika ruskog Saveta za bezbednost, ostati na čelu vladajuće stranke Ujedinjena Rusija, koju je vodio i dok je obavljao dužnost premijera, izjavio je danas sekretar Generalnog saveta stranke Andrej Turčak.

On je, nakon sastanka poslaničke grupe Ujedinjene Rusije pred današnje zasedanje Državne dume, rekao da ne postoje pravne prepreke da zamenik predsednika Saveta za bezbednost istovremeno obavlja i funkciju predsednika stranke.

Prema rečima izvora koji je prisustvovao sastanku, budući premijer Mihail Mišustin preneo je poslanicima Ujedinjene rusije pozdrave od Medvedeva, prenosi Tas s.

„Medvedev je naglasio da je imao dobru saradnju sa poslaničkom grupom i da se nada da će se taj rad nastaviti i u okviru stranke“, preneo je neimenovani izvor reči Mišustina.

Državna duma održaće danas plenarnu sednicu kako bi razmotrila predlog da predsednik Federalne poreske službe Mihail Mišustin bude novi premijer Rusije.

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je juče Mišustina (53) za novog premijera, nakon što je Dmitrij Medvedev raspustio rusku vladu.

Ostavka Medvedeva usledila je nakon što je Putin predložio izmenu ruskog ustava, koja bi donela povećanje ovlašćenja parlamenta i vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.