U trendu

Meksičke vlasti uhapsile 14-godišnjeg dečaka zbog ubistva osam osoba

MEKSIKO SITI 16. marta (Tanjug) – Meksičke vlasti uhapsile su 14-godišnjeg dečaka pod nadimkom „El Čapito“ zbog ubistva osam osoba povezanih sa drogom u blizini Meksiko Sitija, saopštilo je federalno Odeljenje za javnu bezbednost.
Dečak se, kako se navodi, dovezao na motociklu i otvorio vatru na porodicu u predgrađu Meksiko Sitija, Čimalhuakan, izvestila je agencija Asošijeted pres.
Žrtve su u trenutku napada priredile rođendansku zabavu u svojoj kući, a tokom napada ranjeno je pet odraslih osoba i dvoje dece.
Ime dečaka nije objavljeno, ali njegov nadimak – „El Čapito“ (Mali Čapo) je očigledna referenca na zatvorenog narkobosa Hoakina „El Čapa“ Guzmana.
Motiv ubistava nije objavljen u javnosti, ali narko-bande u Meksiku često se bave kidnapovanjem i ubistvom po narudžbi.

Oni takođe ubijaju rivale koji prodaju drogu na njihovoj teritoriji, ili ljude koji im daju novac.

Ubice su često i deca.
Vojnici su 2010. uhapsili 14-godišnjeg dečaka pod nadimkom „El Pončis“.

Dečak je tvrdio da je kidnapovan sa 11 godina i primoran da radi za kartel južnog Pacifika, ogranak rascepkane bande Beltran Lejva, i da je učestvovao u najmanje četiri obezglavljivanja.
Nakon hapšenja, dečak – koga su vlasti identifikovale samo po imenu Edgar, rekao je novinarima da su ga pripadnici kartela drogirali i pretili mu, preneo je AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar