Meksiko: U napadu bande ubijeno najmanje 13 policijaca

MEKSIKO SITI – Lokalne vlasti su potvrdile da su nepoznati naoružani ljudi ubili najmanje 13 meksičkih policajaca iz zasede nedaleko od glavnog grada Meksiko Sitija, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je ministar bezbednosti države Meksiko Rodrigo Martinez Selis saopštio da je pripadnike policije koji su obavljali redovne dužnosti juče napala naoružana banda usred belog dana u području Ljano Grande, jugozapadno od Meksiko Sitija i oko 64 kilometra južno od grada Toluke.

„Ovaj napad je uvreda za meksičku državu. Odgovorićemo u skladu sa zakonom svim raspoloživim sredstvima“, rekao je ministar u obraćanju medijima, prenosi Rojters.

Agencija navodi da društvenim mrežama kruže fotografije uznemirujućih prizora na kojima se vidi policijski automobil izrešetan mecima i jedan neobeleženi kamion, zajedno sa telima mrtvih policajaca rasutih duž ulice i u automobilu.

Rojters prenosi da je u toku akcija policije i snaga Nacionalne garde Meksika koji tragaju za počiniocima, a da nije poznato koliko je osumnjičenih kriminalaca ubijeno ili ranjeno u ovom napadu , niti da li je on u vezi sa bilo kojim od glavnih narko kartela u zemlji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.