U trendu

Melanšon: Ne smete dati nijedan glas Marin Le Pen

PRIZ, 10. aprila (Tasnjug) – Trećeplasirani u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj, lider levičarskog pokreta Nepotčinjena Francuska (La France Insoumise, LFI) Åœan-Lik MelanÅ¡on, koji je osvojio 20,2 odsto glasova, izjavio je da njegove pristalice znaju za koga nikada neće glasati.

„Ne dajte svoje glasove gospođi Le Pen. Ne smemo dati nijedan glas gospođi Le Pen. Mislim da ste čuli ovu poruku sada“, istakao je on, preneo je „Figaro“.

Melanšon je rekao da je je video stanje u kojem se domovina i narod nalaze na celoj teritoriji zemlje, stanje ogorčenosti i osećaj da je Francuska ušla u stanje socijalne i ekološke vanredne situacije.

Govoreći o potencijalnim kandidatima u durgom krugu predsedničkih izbora, odnosno o aktuelnom predsedniku Emanuelu Makronu i kandidatu desničarskog Nacionalnog okupljanja (RN) Marin Le Pen, on je apelovao na građane da ne daju svoj glas Le Pen.

„Sada je na vama. Znamo za koga nikada nećemo glasati. A u ostalom, Francuzi su u stanju da znaju Å¡ta da urade, u stanju su da odlučuju Å¡ta da urade. Ne smete dati glas Marin Le Pen“, poručio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar