U trendu

Melik-Bagdasarov: Venecuela spremna da pruži pomoć Rusiji

MOSKVA – Venecuela je spremna da pruži vojno-tehničku pomoć Rusiji u slučaju pogoršanja rusko-američkih odnosa, izjavio je danas ruski ambasador u Karakasu Sergej Melik-Bagdasarov na Jutjub kanalu Soloviev.Live.

„Apsolutno“, odgovorio je on na pitanje da li bi Karakas bio sposoban da pruži vojnu i tehničku pomoć Moskvi ako se rusko-američki odnosi naglo zaoštre, preneo je TAS S.

„Od prvih minuta histerije, koju su izazvale reči zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Aleksejeviča Rjabkova (o potencijalnom razmeštanju ruske vojne infrastrukture u Venecuelu ili na Kubu), na Zapadu i u Sjedinjenim Državama, primao sam pozive od venecuelanskih političara i članova vlade. Imao sam sastanke sa njima i oni su obećali nedvosmislenu i uopšte, bez oklevanja podršku, pošto su prošli kroz to i prolaze kroz to zajedno sa nama“, rekao je Melik-Bagdasarov.

On je podsetio da je vojna i tehnička saradnja sa Venecuelom počela 2001. godine potpisivanjem odgovarajućeg sporazuma.

„Naši specijalisti, koji popravljaju i održavaju vojnu opremu, nastavljaju sa svojim poslom ovde. Snažno jačamo odbrambene kapacitete Venecuele“, rekao je Melik-Bagdasarov.

On je naglasio da oblici efikasne pomoći Karakasa mogu biti različiti.

„Venecuela ima prilično razvijenu infrastrukturu luka. Ima
luke sa dubokom vodom i civilne luke. Postoji širok spektar baza venecuelanske mornarice“, zaključio je ruski ambasador u Venecueli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar