U trendu

Merkel: U prva tri meseca vakcinisaćemo 10 miliona Nemaca

BERLIN – Nemačka kancelarka Angela Merkel odgovorila je danas na kritike upućene vladi povodom organizovanja masovne vakcinacije i najavila da će u prva tri meseca ove godine u Nemačkoj biti vakcinisano 10 miliona ljudi.
I zvanični Berlin, i EU su na meti kritika u kojima se tvrdi da se imunizacija odvija brže u Velikoj Britaniji, Izraelu i SAD.

„Možete da kažete da ćemo u prva tri meseca vakcinisati 10 miliona građana, ali i da ćemo vakcinisati „samo 10 milliona“. U oba slučaja mi ćemo postići taj cilj“, rekla je Merkelova u intervjuu za TV ARD, prenosi Rojters.

Nemačka ima oko 83 miliona stanovnika, a istraživanja pokazuju da su građani u nekoliko zemalja članica EU, među kojima su Nemačka i Francuska, manje skloni da se vakcinišu nego Britanci, ali Merkelova je istakla da će i u najpesimističnijim projekcijama i bez odobrenja za još neke vakcine, do kraja leta biti vakcinisani svi odrasli Nemci.

„Razgovarala sam sa predsednikom Rusije (Vladimirom Putinom) i danas smo videli neke dobre podatke i o ruskoj vakcini“, dodala je nemačka kancelarka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.