U trendu

Meta poziva na smirenost dok se prebrojavaju glasovi

TIRANA – Albanski predsednik Iljir Meta pohvalio je izborni proces i pozvao na smirenost dok se prebrojavaju glasovi sa jučerašnjih parlamentarnih izbora u toj zemlji.

Meta je ukazao na ključnu ulogu osoba koje prebrojavaju glasove i ocenio da korist od projekcija rezultata i izlaznih anketa imaju određene političke partije, prenosi albanski portal Egzit njuz.

Vladajuća albanska Socijalistička partija Edija Rame vodi na parlamentarnim izborima u Albaniji, sa osvojenih 46,9 odsto glasova, pokazuje izlazna anketa albanske televizije Top čenel.

Prema rezultatima izlazne ankete, opoziciona Demokratska partija Ljuljzima Baše na putu je da bude na drugom mestu, sa 43,5 odsto glasova, a predviđa se da će Pokret socijalista za integracije predsednika Iljira Mete zauzeti treće mesto sa 6,9 odsto osvojenih glasova, prenosi Rojters.

Oko 3,6 miliona glasača, 2,8 miliona građana Albanije i 800.000 Albanaca iz inostranstva, biralo je juče 140 poslanike, koji će ih u naredne četiri godine predstavljati u albanskom parlamentu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.