U trendu

Mihallinec: Nastavljamo do ispunjenja zahteva

ZAGREB – Nakon jednodnevne pauze, sindikati obrazovanja danas štrajkuju u svim osnovnim i srednjim školama u celoj Hrvatskoj, a neće ga prekidati ni narednih dana tokom održava Izbornog kongresa Evroske narodne partije u Zagrebu.

Štrajk sindikata osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj ušao je u drugi mesec, a predsednik Nezavisnoga sindikata Branimir Mihalinec izjavio je danas da je jednoglasno odlučeno da protesti budu nastavljeni na, kako je kazao, „frontalan način“.

„Znači sve županije, sve škole, idu u frontalni štrajk dok naši zahtevi ne budu ispunjeni. Štrajk će trajati tako dugo dok ne postignemo svoj cilj”, poručio je Mihalinec na konferenciji za novinare.

Rekao je da sindikati neće samo štrajkovati, već će pokazati svoju vidljivost gotovo svakog dana.

Najavio je da će sutra tu svoju vidljivost pokazati tokom početka zasedanja kongresa EPP u Zagrebu, a pripremili su, dodao je, i mini akciju „Potrubi za obrazovanje“, preneo je hrvatski portal Net.

Najavio je da će cela trasa puta od Šeratona do Arene biti pokrivena štrajkačima koji će nositi transparente sa tim natpisom.

“Čuli smo da će snajperisti biti na krovu, dronovi, helikopteri. Molimo ne pucajte u one koji drže transparente. To su učitelji”, rekao je Mihalinec i otkrio da im je zabranjeno da sutra butu blizu Arene.

Zato će, rekao je, biti na svakoj rasrsnici.

On je za četvrtak najavio novi protest na Trgu svetog Marka, ispred sedišta vlade, a u ponedeljak će protestovati na Trgu bana Jelačića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.