U trendu

Milanović čestitao Uskrs pravoslavnim vernicima

ZAGREB – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović uputio je danas uskršnju cestitku pravoslavnim vernicima i poručio da „živimo u vremenu kada su nam razumevanje, plemenitost i tolerancija još potrebniji za stvaranje društva u kojem će se poštovati različitost i dostojanstvo svakog čoveka“.

„Uoči proslave najvećeg hrišćanskog praznika prema julijanskom kalendaru, svim našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vere želim srećan Uskrs“, navodi se u čestitki Milanovića, prenosi HINA.

Hrvatski predsednik je istakao da je znacaj Uskrsa oduvek bio u verovanju i nadi da dolazi bolje sutra i pobeda dobra uprkos nevoljama i poteškoćama s kojima se ljudi suočavaju.

„Živimo u vremenu kada su nam međusobno razumevanje, plemenitost i tolerancija još potrebniji za pobedu dobra i stvaranje društva u kojem će se poštovati različitost i dostojanstvo svakog čoveka. Neka uskrsnja atmosfera svima nama bude dodatni podsticaj za izgradnju takvog društva. Želim vam da uskršnje praznike provedete mirno i radosno, uz tradicionalni pozdrav Hristos voskrese !“, poručio je Milanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar