U trendu

Milanović: Hrvatska se satire pod teretom korupcije

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas posle sastanka s gradonačelnikom Rijeke Markom Filipovićem da se Hrvatska „satire pod tertom korupcije“ i da je stanje lošije nego pre deceniju i više.

Milanović je novinarima rekao da građani gledaju kako političari rade i upravljaju javnim novcem.

„Hrvatska se satire pod teretom korupcije u javnom sektoru“, kazao je hrvatski predsednik i dodao da je stanje mnogo lošije nego pre 10 ili 12 godina.

„Ko god sa svoje strane i u svojoj sredini doprinosi suprotnom utisku i sadržaju nego onom koji satire i tišti Hrvatsku ima moju podršku bez obzira iz koje stranke dolazi“, rekao je Milanović.

Govoreći o razvojnim projektima u Rijeci, Milanović je rekao da treba iskoristiti svako evro iz EU fondova.

„Korištenje novca iz EU fondova jedan je od glavnih razloga zašto smo u EU“, rekao je Milanović i dodao da EU nije „nađržava“.

„Razlike među nama u EU su velike, a Hrvatska je puno dala i odrekla se da bi ovo dobila“, naveo je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Poručio je da je zadatak javnih funkcionera i političara u velikoj meri u tome da se izbore za svaki evro na raspolaganju jer je svaki neiskorišten evro, kazao je, bačen je i izgubljena je šansa za Hrvatsku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar