U trendu

Milanović i HDZ i dalje najpopularniji u Hrvatskoj

ZAGREB – Prema poslednjem istraživanju Krobarometra za Dnevnik Nove TV najpopularniji političar u Hrvatskoj je i dalje predsednik Zoran Milanović, a najpopularnija stranka je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ).

O Milanoviću pozitivno misli 48 posto građana, a sledi ga gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević o kome pozitivno mišljenje ima 41 posto ispitanih, dok je na trećem mestu predsednik opozicionog Mosta Božo Petrov sa 40 posto podrške anketiranih.

Četvrto mesto sa po 35 odsto dele premijer Andrej Plenković i njegov bivši stranački kolega Ivan Penava, sada na čelu opozicionog Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara.

Kada je o rejtingu stranaka reč – iznenađenja nema, pa bi na danas održanim izborima HDZ osvojio 29,1 posto podrške građane, a najuticajnija opoziciona SDP 13.9, što je nešto više u odnosu na prošli mesec.

Istraživanje je, međutim, pokazalo da čak 79 posto ispitanih građana smatra da zemlja ne ide u dobrom smeru, 16 posto misli suprotno, a pet odosto je odgovorilo da ne zna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar