U trendu

Milanović: Mlataranje zastavama je nezdravo

ZAGREB – Predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da se celog života bori protiv antisrpskog raspoloženja i da je celu političku karijeru posvetio borbi za „zaštitu slabijih“, te dodao da nije od onih koji Hrvate u Srbiji poziva da „mlataraju“ hrvatskm zastavama jer je to „nezdravo“.

Milanović je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem, upitan da komentariše izjavu predsednika SNV i SDS S Milorada Pupovca, da se iz Crne Gore u Hrvatsku proširilo antisrpsko raspoloženje.

Milanović je rekao da ne zna šta je Pupovac tačno rekao.

„Ako nekomentarišem, reći će da ga potcenjujem, a ako krenem da komentarišem nešto što ne znam u zarez, zalutaću“, rekao je Milanović u svom maniru i dodao:

„I sad se kaže da je iz Crne Gore uvezeno antisrpstvo, pa mi ga ovde iskorenjujemo. Onaj ko to tako vidi, treba da se zapita zašto je to tako“.

Ispričao je da je tokom leta bio „u nekoliko srpskih sela, gde su ga dočekali sa hrvatskim zastavama“, pa ih je pitao da li im je to neko rekao da tako urade.

„Nemojte me dočekati sa srpskim zastavama, ali nepotrebne su i hrvatske. Oni to tako žele. Tako ja ne pozivam Hrvate u Srbiji ili Vojvodini da mlataraju hrvatskim zastavama, jer to je nezdravo“, rekao je Milanović.

Dodao je i da su u prošlosti problemi počeli zbog „isticanja beogradske zastave tamo gde su Srbi bili manjina“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar