U trendu

Milanović: Nasilje policajaca nad migrantima izolovan slucaj

OSIJEK – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas u Osijeku da veruje da je slučaj policajaca koji su učestvovali u nasilju nad migrantima na granici sa BiH – izolovan slučaj, „jer bi se u suprotnom to videlo i znalo“.

„Tako policija ne sme da se ponaša i to je očigledno prekoračenje ovlašćenja. Dobro je da se preduzimaju mere“, rekao je Milanović komentarišući danas u Osijeku postupanje pripadnika policije prema migrantima, prenela je Hina.

On je poručio da moramo govoriti i o policajcima koji cele godine svaki dan rade jako težak posao za skromnu platu i čuvaju hrvatsku granicu.

„To je težak posao u interesu šire zajednice. Ne bih hteo da iz ovoga izađe stigmatizovana policija kao služba“, dodao je Milanović.

On je podsetio da „granica jednako država“ i da ljudi koji dolaze na granicu bez odobrenja i žele da je pređu čine prekršaj.

„Dakle, rešimo ovaj slucaj, ako se ustanovi odgovornost, treba da uslede neke posledice i kazna, ali ostaje problem. Na hrvatskoj granici se svaki dan skupljaju ljudi, možda i porodice, koje žele da pređu granicu i odu negde drugde, ali to je protivpravno. To se ne sme“, rekao je Milanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.