U trendu

Milanović o padu bespilotne letelice: Ozbiljan incident

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović, povodom pada bespilotne letelice sinoć u Zagrebu, ocenio je da je to ozbiljan incident.

„Znamo kakav je objekt doleteo. Leteo je iznad Mađarske preko 40 minuta, u hrvatskom prostoru leteo je manje od sedam minuta. Ovo je ozbiljan incident“, rekao je Milanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Kako je moguće, upitao se on, da „jedna nesofisticirana letelica provede više od sat vremena iznad članice NATO-a i da niko to ne primećuje“.

„Kako stvari zasad stoje, letelica je doletela iz prostora Ukrajine, srušila se iznad Zagreba kad je ostala bez goriva“, rekao je Milanović.

Hrvatski predsednika je pozvao građane da budu mirni.

„Procenjujemo da ovo nije usmereno protiv Hrvatske. Određene proceduralne stvari moramo ispitati, kako je do ovog došlo a da letelica veličine aviona nije srušena na putu od Ukrajine do Zagreba“, rekao je Milanović, prenosi Index.hr.

„Trenutno je predmet ozbiljne istrage kako je moguće da ovo niko nije primetio. Pitanje je da li je Hrvatska s ovim nivoom odbrane mogla išta da uradi. Letelica je bila vrlo kratko u našem vazdusnom prostoru. Nazvao sam jutros premijera“, rekao je Milanović.

On je dodao da će se činjenice utvrđivati i da su u istragu uključene vojne službe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.