U trendu

Milanović odgovorio premijeru koji ga je nazvao stetočinom

PRIŠTINA – Javno prepucavanje hrvatskog predsednika i premijera nije izostalo ni na Badnji dan, kada je Zoran Milanović danas odgovorio Andreju Plenkoviću, koji ga je pre dva dana nazvao „štetočinom i lažljivcem“, porukom da, ako je štetočina, onda je, kako je rekao, „najponosnija štetočina“ i zato će podići sebi spomenik.

Milanović, koji drugi dan boravi na Kosovu i Metohiji, Badnji dan provodi sa pripadnicima Hrvatskih oružanih snaga u okviru misije Kfor, gde je odgovao na pitanja novinara.

„On se hijerarhijski postavio iznad mene. Ja sam stariji, dva dana. Štetimo ugledu njega i njegovih privatnih aranžmana s njegovim ljudima“, kazao je Milanović i upitao kojem međunarodnom ugledu šteti i da li je to zbog izjava o BiH.

„Ovo će biti teška godina za Hrvate u BiH“, kazao je Milanović ne šireći tu temu.

“Ako sam ja štetočina, ja sam onda najponosnija štetočina i podićiću ću sebi spomenik trajniji od mjedi”, odgovorio je Milanović premijeru, preneli su hrvatski mediji.

Milanović je komentarisao i pucnjavu ispred Banskih dvora oktobra prošle godine u kojoj je ranjen jedan policajac, rekavši da to nije desni ekstremizam, već čin sumanutog mladića od 20 godina.

Uprkos naporu vlade da to tako predstavi, kaže Milanović i dodaje da Plenković zapravo „želi da mu (glavna državna tužiteljka) Šipek kaže da mu je guzica ugrožena“.

„Nije taj mladić bio u ćeliji Alkaide. Nije ni pratio Plenkovića, jer da jeste znao bi da Plenković u 8 sati nije na poslu”, naveo je Milanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.