U trendu

Milanović: Plenkoviću drže da je letilica imala eksploziv

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović ponovio je danas da ima informacije o istrazi pada bespilotne letilice na Zagreb, ali da o tome ne želi da govore, jer, kako kaže, ćute i oni koji su „bezdušno manipulisali“ i sada govore da je to stvar istrage.

Milanović pita kako to da Zagrepčani nisu zainteresovani da saznaju šta se stvarno dogodilo sa padom te letilice.

„To se lako forenzički utvrdi, ali ne tako da neko ko je padao razrede u srednjoj Trgovačkoj školi izađe pred kamere i o tome filozofira i pokazuje nekakve krhotine. To nije nikakav dokaz”, rekao je Milanović novinarima u Zagrebu, posle hrvatsko-američkog foruma povodom 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

“Kad su shvatili da istraga ne ide u smeru u kojem bi oni želeli, onda su ućutali“, rekao je Milanović i dodao da ne zna zašto bi premijer Andrej Plenković bio srećan da je letilica nosila eksploziv.

Njemu je, dodao je, draže da letilica nije imala eksploziv, a Plenković je, prema njegovim rečima, od sveta toga napravio „seosku predstavu“.

“U uslovima kada nemate zatvoren vazdušni prostor, a mađarski prostor je otvoren, imate niz letilica u vazduhu i nije jednostavno reći: ‘Gle, ovo je neki dron'“, rekako je Milanović.

Za sebe kaže da nije skeptičan i da nema pojma, ali dodaje da u informacionom ratu u kojem učestvuješ, sve je dopušteno.

Ali, ističe, „u ratu u kojem ti ne učestvuješ, makni se sa strane, čekaj i vidi koji je zaključak”, zaključio je šef hrvatske države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar