U trendu

Milanović: Podržite Kosovo kao nezavisnu državu

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović ispratio je danas novi kontigent vojnika u misiju Kfor na Kosovu i Metohiji i poručio im da tamo idu da, kako je naveo, „podrže nezavisnu državu Kosovo“, koju je Hrvatska priznala.

„U to susedstvo vi idete da date podršku Kosovu kao nezavisnoj državi koju mi priznajemo. Nažalost, ne priznaju je svi, a trebalo bi“, rekao je Milanović.

Dodao je da, kako je naveo, „kolegama po oružju“ daju podršku.

„Idete u okviru međunarodne organizacije kojoj pripadamo da date podršku svojim kolegama po oružju. Idete da se usavršavate, radite na sebi, na svom znanju, sposobnosti, agilnosti, pameti, iskustvu“, kazao je Milanović.

Hrvatska, ali i oni, kako je rekao, „iznad nas po veličini, ne po statusu“, učiniće sve da ne bude rata, globalnih sukoba, da čovečanstvo ne ode u pravcu iz kojeg nema povratka.

Vojnicima je ipak poručio da to nije njihova misija i da odande treba da se vrate zdravi.

„Ali to nije vaša misija. Vratite se zdravi, bolji, iskusniji, pametniji, ali i dalje jednako mladi, agilni i čvrsti za nove zadatke. To očekujemo mi od vas, ali pre svega vaše porodice i vi lično“, rekao je hrvatski predsednik, preneli su hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.