U trendu

Milanović ponasanje premijera i ministra nazvao infantilnim

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović ponovo je danas prozvao ministra odbrane Maria Banožića i premijera Andreja Plenkovića zbog iznošenja detalja o istrazi o padu bespilotne letilice na Zagreb pre nego što su utvrđene sve činjenice.

„Govoriti unapred o tome šta se događa je infantilno i provincijalno. O ovom se ne govori dok nisi siguran šta se dogodilo. Srećom, niko nije nastradao“, rekao je Milanović novinarima u Zemuniku, kod Zadra.

Ponovio je da istragu o padu letilice vodi vojna obaveštajna služba.

„Pobogu, to ne mogu da rade ni DORH, ni policija, jer nemaju ta znanja. To je vojska. Elementarna građanska odgovornost je da se o tome ne lupeta. Njega (Plenkovića) držim ipak razumnim. Njegov ministar (Banožić) je potpuno izgubljen čovek. Dođe tamo, obuče uniformu s prezimenom, lovačku kapu, demižonku i priča nešto“, kazao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

„Gospodo, sa tim se nije zezati. Treba pričekati dok sve ne bude crno na belo“, rekao je Milanović i ponnovio da je Hrvatska i dalje jedna od najsigurnijih država, sa najsigurnijim gradovima.

Na pitanje zašto ljudi iz MORH-a i vlade izlaze s informacijama dok još nemaju celu sliku, rekao je da je to zato što se „prave važni“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar