U trendu

Milanović primio Izetbegovića, prisustvovao i Mesić

ZAGREB – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je u utotrak sa liderom Stranke demokratske akcije (SDA) BiH Bakirom Izetbegovićem o odnosima dve zemlje i bošnjačkog i hrvatskog naroda, saopštila je Milanovićeva kancelarija.

Na fotografijama prosleđenim uz saopštenje vidi se da je sastanku prištvovao i bivši hrvatski predednik Stjepan Mesić, prenosi Index.hr.

„Predsednik Milanović i Izetbegović razgovarali su o odnosima Hrvatske i Bosne i Hercegovine, pre svega o odnosima bošnjačkog i hrvatskog naroda i potrebi poboljšanja odnosa dva naroda u skladu s Dejtonskim sporazumom“, stoji u sapštenju.

Izetbegović je na Tviteru napisao da je to bio otvoren razgovor o odnosima Bosne i Hercegovine i Hrvatske i o međusobnim odnosima Bošnjaka i Hrvata.

„Zajednički je ocenjeno da odnosi dve države i dva naroda imaju izuzetnu važnost, te da se moraju unapređivati kroz dijalog na ravnopravnim osnovama i u obostranom interesu“, naveo je Izetbegović i dodao da je u razgovoru bilo reči i o odnosima u regionu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.