U trendu

Milanović se izvinio austrijskom kolegi

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović izvinio se danas austrijskom kolegi Aleksanderu van der Belenu zbog toga što je komentarišući epidemiološke mere u toj zemlji rekao da je to fašizam.

„Dakle, ove odluke ne donosi nikakva nauka, nije nikakva zavera, nikakav pakleni plan da da budemo uništeni… Ovo je impuls koji od nekud dolazi. Austrijski predsednik je moj prijatelj, izvinjavam se na izjavi o tome da se tamo događa fašizam. On je liberalan i zemlja koja njega takvog liberalnog i zelenog izabere ne može biti fašistička. Ali neki političari se ponašaju inertno, sporo razmišljaju, kao Bosut su, to se tako kaže kad je neko spor“, rekao je Milanović novinarima u Našicama.

Ipak je za zaključavanje u Austriji rekao da je „to užas, katastrofa“ i da apsolutno misli da su hrvatske i svedske vlasti u tome pametnije.

Komentarišući to što je hrvatski ambasador u Austriji bio pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova, zbog njegove izjave o merama koje je upordio sa fašizmom, Milanović je rekao da će njegov kabinet sada pozvati austrijskog ambasadora u Zagrebu.

„Danas ćemo pozvati austrijskog ambasadora ako oni pozivaju našega. Mi ćemo izraziti duboku zabrinutost za temeljna ljudska prava ljudi u Austriji. Pa ćemo videti“, rekao je Milanović i dodao:

„Kad već zovu za gluposti, onda ćemo i mi njih“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar