U trendu

Milatović koketira sa „srpskim svetom“, sto u BiH budi trnce i jezu

SARAJEVO – Hrvatski član Predsedništva BiH, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, Željko Komšić, tvrdi da novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović koketira sa idejom tzv. „srpskog sveta“, što, kako kaže, njima u BiH budi trnce i jezu.

Komšić je to rekao gostujući u Jutarnjem programu sarajevske BHRT i dodao da misli da se Milatović nije iskazao i da je nejasno koji sistem vrednosti preferira.

„Ima koketiranja, koji nama budi trnce i jezu, ima koketiranje o srpskom svetu, upakovanim i raspakovanim u celofan Otvorenog Balkana“, kazao je Komšić, koji je na predsedničkim izborima u Crnoj Gori podržao aktuelnog šefa države Mila Đukanovića.

To je, prema njegovim rečima, bila podrška građanskoj Crnoj Gori, članici NATO i dobrom susedu BiH, mada, kako je dodao, već je posle prvog kruga bilo jasno da će Đukanović izgubiti izbore.

Veruje i da će Pokreta Evropa sad iz koga dolazi Milatović dobro proći na predstojećim vanrednim parlamentarni izborima i da će, kako kaže, biti politički faktor u Crnoj Gori, a za koje vreme malo je važno.

„Nama je stalo da zadržimo ovaj nivo prijateljskih odnosa sa Crnom Gorom“, naveo je Komšić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar