U trendu

Milatović: Moja pozicija po pitanju genocida u Srebrenici vrlo jasn

SARAJEVO/SARAJEVO – Novoizbarani predsednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da je njegova pozicija po pitanju „genocida u Srebrenici“ vrlo jasna, kao i da osuđuje sve zločine koji su se dogodili i u Jasenovcu, Pivi, Velici, te ponovio da je kosovska nezavisnost za njega nesporna činjenica.

„Međunarodni sud je bio vrlo jasan i doneo odluku kad je u pitanju Srebrenica… Vrlo je važno da je Međunarodni sud negde individualizovao genocid u Srebrenici. Moja pozicija je u tom smislu vrlo jasna, crnogorski parlament je, takođe, doneo rezoluciju kad je u pitanju Srebrenica. Vrlo je važno da kao region, zajednički, donesemo sud o prošlosti koja je bila teška“, rekao je Milatović u intervjuu za Aldžaziru Balkans koji će biti emitovan večeras.

Milatović je kazao da je reč o prošlosti koja je imala jednu Srebrenicu, ali i jedan Jasenovac, prošlosti koja je imala i u Crnoj Gori stvari poput velikog zločina u Pivi, Velici…

„To su sve stvari koje jasno osuđujem“, kazao je Milatović u najavi za večerašnji intervju.

Milatović je ponovio da je za njega kosovska nezavisnost nesporna činjenica i da je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.