U trendu

Milošević: Ništa ne kasni, sistem apsolutno hvata sve konce

ZAGREB – Potpredsednik Vlade Hrvatske Boris Milošević odbacio je pojedine kritike da sistem pomoći kasni nakon razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, naglasivši da državni sistem, kako je rekao, „apsolutno hvata sve konce i svakog dana rešava brojne probleme“.

„Država je reagovala isti dan kada se potres dogodio, u roku od sat vremena i predsednik i premijer bili su u Glini i Petrinji, a sve raspoložive službe dignute su da odu na teren“, kazao je Milošević u emisiji Prvog programa Hrvatskog radija „Intervju sedmice“.

Kada je reč o pitanju hrane, gde za sada obroke pripremaju volonteri, Milošević je istakao da se radi na tome da se uspostavi dugoročno održiv sistem, a da građani ne osete razliku u kvalitetu hrane ni u broju obroka, prenosi portal Index.hr.

Milošević je naveo da je vlada odlučila da se svi kapaciteti Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje, svi državni stanovi i kuće raspoloživi na tom području, oko 220 jedinica, stave na raspolaganje građanima.

Naveo je da je dosad podneto 37 zahteva.

Prioritet su ljudi s crvenom nalepnicom na kućama i oni čiji su objekti srušeni.

Kada je reč o jednokratnoj pomoći za sve stanovnike koji su pogođeni potresom – 2.500 kuna za samce i 3.500 kuna za porodice, Milošević je naveo da je podneto 2.800 zahteva, a da je više od 50 odsto obrađeno.

Dodao je da je novac obezbeđen i da će pomoć biti odobrena u kratkom roku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.