U trendu

Milošević očekuje da ova godina bude godina obnove

ZAGREB – Potpredsednik hrvatske vlade i član Štaba za otklanjanje posledica zemljotresa na Baniji Boris Milošević rekao je danas da „prolazno vreme“ u obnovi nije dobro i da pokušavaju da sve aktere pritisnu da se ubrza dinamika i priprema dokumentacije, izvođenja radova i podnošenja zahteva za naknadu, kao i njihova verfikacija.

Rekao je i da očekuje da ova godina bude godina obnove i Zagreba i Banije.

„Ako najesen kažemo da nismo uspeli pokrenuti obnovu, onda ćemo morati ozbiljno popričati o odgovornosti“, rekao je Milošević.

On je gostujući na zagrebačkoj N1 tv. rekao da iz nedelje u nedelju ide sve na bolje.

„Imamo još vremena, ne puno, ali imamo. O tome ćemo razgovarati i u saboru, iznećemo argumente zašto mislimo da ćemo uspeti da iskkoristimo sredstva. Na Baniji je situacija bolja, puno je dokumentacije pripremljeno, raspisani su pozivi”, rekao je Milošević.

Rekao je da misli da će naredne sedmice situacija biti jasnija pogotovo nakon rasprave u saboru.

„Očekujem da ćemo uspeti iskoristiti sve, kako još ćemo videti. Često zanemarujemo činjenicu da je ovaj potres u Petrinji uticao i na Zagreb. Mogli bi i nastalu štetu nakon petrinjskog potresa da finansiramo iz petrinjsog Fonda solidarnosti”, rekao je Milošević i dodao da će problema biti najesen ako se bude konstatovalo da nismo iskoristili sredstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar