U trendu

Mineapolis: Četvrti dan protesta zbog policijskog ubistva

MINEAPOLIS – Nezadovoljni građani Mineapolisa četvrtu noć za redom su demonstrirali zbog policijskog ubistva Afroamerikanca Vinstona Bugi Smita Juniora.

Pripadnici federalnih interventnih snaga američkih maršala ubili su prošlog četvrtka u Mineapolisu tokom pokušaja hapšenja 32-godišnjeg Vinstona Bugi Smita Juniora za kojim je bila raspisana državna poternica.

Ovaj incident je izazvao novi talas protesta građana Mineapolisa koji su i danas ogorčeni zbog prošlogodišnjeg policijskog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, prenosi AP.

„Tokom incidenta subjekt koji je bio u parkiranom automobilu nije poštovao upozorenje i pokazao je da ima oružje zbog čega su pripadnici specijalne jedinice pucali u njega“, navedeno je u saopštenju federalnih interventnih snaga američkih maršala, koje je ranije objavio Rojters.

Porodica i prijatelji opisuju Vinstona Bugi Smita Juniora kao oca troje dece i tvrde da ga je policija često maltretirala, a pripadnici snaga reda pokušali su da ga liše slobode jer je bio optužen za krivično delo i označen kao naoružan i opasan, prenosi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.