U trendu

Ministar: Uništeno samo 10 odsto zaplenjenh cigareta

PODGORICA Potpredsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu i ministar odbrane Raško Konjević, koji je danas smenjen sa funkcije šefa koordinacije službi bezbednosti, izjavio je da je od Specijalnog državnog tužilaštva i Agencije za nacionalnu bezbednost dobio veoma značajne informacije, koje se odnose na uništavanje zaplenjenihcigareta.

On je rekao da je dobio informaciju da je u „performansima Uprave prihoda i carina prilikom paljenja cigareta svega 10 odsto uništavano, a 90 odsto završavalo u švercerskim rukama“.

Nezamislivo je, dodao je, da o tome direktor Uprave carina Rade Milošević ništa ne zna o tome.

„Danas je valjda svakome jasno da Milošević nije mogao da uradi ništa bez znanja Dritana Abazovića. Sada je potuno jasno zašto je premijer pravosnažno osuđivanog Artana Kurtija hteo da instalira u ANB-u“, rekao je Konjević i dodao:

„Premijer je sve optuživao, sve pa i mene da sam politički pokrovitelj šverca cigareta. Rade Milošević nije moj partijski drug. Ohrabren sam sa onim što sam čuo od predstavnika institucija SDT-a i ANB-a. Dobio sam potvrdu da će ići do kraja“, rekao je Konjević.

Ovde se, istakao je, radi o indiciji da je svega deset odsto cigareta uništavano.

„Niko osim funkcionera URE nije mogao da prisustvuje spaljivanju tih cigareta. Danas su upravo ljudi iz URE sa jasnim kontaktima sa ljudima iz ključne organizovane kriminalne grupe. Premijer je imao kontakte sa ljudima iz te grupe“, rekao je Konjević, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar