U trendu

Ministar Zolaku: Predstanite da uznemiravate javnost

BANJALUKA – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić upozorio je danas direktora Agencije za lekove i medicinska sredstva BiH Aleksandra Zolaka na pogubnost upornih tvrdnji da je kiseonik koji se daje pacijentima u medicinskim ustanovama Srpske neispravan.

Šeranić je apelovao na Zolaka da prestane sa uznemiravanjem javnosti dovođenjem u istu ravan administrativno i suštinsko pitanje.

Pozvao ga je da omogući rad zdravstvenih ustanova, i angažuje sve svoje kapacitete da se obezbedi nesmetano i kontinuirano snabdevanje zdarvstevnih ustanova neophodnim kiseonikom.

„Kao zdravstveni radnik, građanin Republike Srpske i u konačnici ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske upozoravam vas na pogubnost vaših upornih tvrdnji kojima se dovodi u pitanje ispravnost kiseonika“, naveo je Šeraić u pismu upućenom Zolaku.

Ministar je Zolaku poručio da od njega kao zdravstvenog radnika očekuje da u ovoj situaciji učetvuje u iznalaženju rešenja za prevazilaženje problema, koji je evidentan ne samo u Republici Srpskoj, nego i u Federaciji BiH, a potencijalno pogađa sve ljude.

Nakon tvrdnji da se u medicinskim ustanovama Srpske koristi industrijski umesto medicinski kiseonik, angažovana je nadležna laboratorija iz Srbije, kiseonik u bolnicama Srpske je uzorkovan, a rezultati su pokazali da je on gotovo apsolutne čistoće i bezbedan za upotrebu u lečenju pacijenata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.