U trendu

MIP BiH: Zatraženo hitno izjašnjenje Atovića zbog tvita

SARAJEVO – Ministarstvo inostranih poslova (MIP) u Savetu ministara BiH, u skladu s procedurama, zatražilo je od konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića hitno izjašnjenje u vezi s njegovim navodima objavljenim na Tviteru u kojem „poziva Bošnjake na novi rat protiv Srba i Hrvata“, rečeno je Srni u tom ministarstvu.

Načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Nebojša Regoje rekao je Srni da Atovićevi navodi ne predstavljaju zvanični stav MIP-a BiH.

Atović je na Twitteru poručio da su „Bošnjaci u BiH opet spremni da uzmu oružje u ruke i krenu u novi krvavi obračun“.

Bošnjački diplomata je u svom tvitu naveo citat sarajevskog efendije Muhameda Velića, a onda dopisao čuveni islamistički poklič „Bog je velik“, uz koji najveći svetski teroristi idu u sveti rat džihad, prenosi RTRS.

„Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber“, napisao je Atović na Titteru, pa kasnije ugasio nalog.

Reagovao je i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik tvrdnjom da je reč o ispraznoj pretnji onih koji bi i dalje skrnavili prava Srba, te da, što se Srpske tiče nikakav sukob nije opcija, jer je osnova političkog delovanja isključivo Ustav.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar