U trendu

Mišel Obama oštro kritikovala Trampa, slavni glumac objavio njen kompromitujući snimak

Dan nakon što je prva dama SAD Mišel Obama podržala Džozefa Bajdena, kandidata demokrata na predsedničkim izborima u Americi, i poručila Donaldu Trampu da „nije dorastao da bude predsednik“, društvenim mrežama počeo je da se deli video-snimak njenog govora koji je kompromituje.

Reč je, naime, o video-snimku koji je nastao 2013. godine u Beloj kući na simpozijumu studenata filmske umetnosti koji je organizovao tada jedan od najmoćnijih ljudi filmske industrije — Harvi Vajnstin, a koji je u martu osuđen na 23 godine zatvora zbog silovanja i seksualnog napada.

Mišel Obama je na tom događaju imala samo reči hvale za Vajnstina, nazvavši ga svojim prijateljem.

„On je divno ljudsko biće, dobar prijatelj i jednostavno sila“, rekla je tada Mišel Obama.

Video-snimak je, između ostalih, posle konvencije Demokratske partije podelio i glumac Džejms Vuds, koji ima 2,5 miliona pratilaca.

​„Predivna podrška večeras. Ona odlično procenjuje karaktere. Nema trolovanja. Ne, čekajte…“, napisao je Vuds uz video-snimak.

Vajnstin je, kako podseća „Dejli mejl“, godinama bio donator Demokratske stranke.

Kako se navodi, preko njega su i svojoj ćerki Maliji obezbedili stažiranje u filmskoj kompaniji 2017. godine.

Kada je 2017. „Njujork tajms“ objavio optužbe žena protiv Vajnstina, Mišel i Barak Obama su objavili saopštenje u kom su naveli da su „zgroženi“ i da „svaki muškarac koji ponižava žene na taj način mora da bude osuđen i smatran odgovornim, bez obzira na njegov status i bogatstvo“.

(Sputnjk)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.