U trendu

Misterija treće osobe: Šta je motiv ubistva naučnika koji je bio na pragu velikog otkrića o koroni

Policija u Pitsburgu istražuje šta je motiv ubistva kineskog naučnika koji je bio na pragu velikog otkrića o koroni, a odgovor na to pitanje mogao bi da bude poznat kada se razjasni tajna treće osobe, odnosno, ko je osoba za koju policija tvrdi da je razlog zbog kog je počinjen zločin.

Ubistvo naučnika Bing Liua iz Pitsburga, za koga su sa njegovog univerziteta saopštili da je „bio na pragu značajnog otkrića o virusu korona“, šokiralo je ne samo američku javnost.

Liu je nađen izrešetan u svojoj kući, u predgrađu Pitsburga, preneli su lokalni mediji.

Ubijen je hicima u glavu, vrat i telo, utvrđeno je obdukcijom. Naučnik poreklom iz Kine radio je od kuće zbog pandemije virusa korona.

Kako su utvrdili istražitelji, ubica, koji je identifikovan kao Hao Gu, ušao je u kuću jer su vrata, zbog lepog vremena, bila otključana i širom otvorena.

Supruga naučnika, sa kojom nema dece, nije bila kod kuće u trenutku ubistva.

Odmah nakon likvidacije naučnika, pojavile su se brojne teorije zavere o tome zašto je ubijen. Na društvenim mrežama pojedinci su tvrdili da je ubijen zbog svog naučnog rada i zato što je bio „na pragu velikog otkrića“, kako je saopšteno sa univerziteta na kom je bio zaposlen.

Međutim, policija je potom iznela tvrdnju da su se Liu i Gu poznavali dugo, te da je mogući motiv intimne prirode, a ne njegov naučni rad.

Kako su naveli iz policije, zločin je posledica „dugogodišnjeg nesporazuma zbog intimnog partnera“. Međutim, iz policije nisu izneli detalje ko je ta treća osoba zbog koje su ubica i njegova žrtva bili u sukobu, niti bilo šta više što bi objasnilo motive ubistva.

Ubica Hao Gu, koji je softverski inženjer, takođe je oženjen, a njegovo telo nađeno je u automobilu udaljenom 100 metara od kuće njegove žrtve, u kom je izvršio samoubistvo.

Istragom je utvrđeno da iz kuće ubijenog nije ništa odneto.

Još jedan detalj iz istrage do sada nije objašnjen, zbog čega niko nije čuo pucnjeve kada je naučnik ubijen. Policija je navela da je Liu ubijen sa više hitaca, dok komšije kažu da niko nije čuo pucnjeve, a telo naučnika otkriveno je kad su kolege primetile da im ne odgovara na mejlove.

Pitsburška policija saopštila je da je istragu predala federalnim organima zbog toga što se radi o ljudima koji nisu državljani SAD.

Bing Liu rođen je u Kini, gde mu i danas žive roditelji. U SAD je došao na postdoktorske studije u Pitsburg, a kao predavač je počeo da radi pre šest godina.

Ubica Hao Gu je takođe rođen u Kini, ali je došao u SAD pre dve decenije i postao naturalizovani Amerikanac, navode američki mediji. U vreme zločina bio je na rukovodećem mestu u poslovnici jedne velike evropske kompanije koja se bavi softverom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar