U trendu

Mitropolija: Amfilohijevo stanje nepromenjeno

PODGORICA – Mitropolija crnogorsko primorska saopštila je večeras da je stanje mitropolita Amfilohija nepromenjeno u odnosu na ranije danas.

Mitropolija je tako reagovala povodom, kako kažu, dezinformacija koje se pojavljuju u vezi sa Amfilohijevim zdravstvenim stanjem.

„Problem koji je napravio pneumomediostinum – vazduh u sredogruđu je pod nadzorom ljekarskog tima koji od samog početka bolesti visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija se brine o njegovom oporavku“, kažu u večerašnjem saopštenju.

Pre toga, beogradske Novosti su kasno večeras objavile, a neki listovi preuzeli, informaciju da je mitropolit preminuo, ali su Novosti ubrzo uklonile tu vest sa sajta.

Pojavile su se i informacije da je vladika na respiratoru, a Zdravko Krivokapić je večeras na tviteru objavio da se moli za njegovo zdravlje i poziva građane da mu se pridruže u molitvi.

Na crnogorskim medijima nije bilo večeras nikakvih vesti o Amfilohijevom stanju.

Iz Mitropolije crnogorsko primorske ranije danas je saopšteno da je prilikom jutrošnjeg kontrolnog pregleda mitropolita Amfilohija primećeno da malo otežanije diše uz bol u grudnom košu.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić na Tviteru je napisao da je razgovarao sa načelnicom pulmologije Kliničkog centra Crne Gore o zdravstvenom stanju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Nij rekao šta mu je rekla načelnica, ali dodaje da se nada da će se njegovo zdravstveno stanje ubrzo stabilizovati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.