U trendu

Mizincev: Ukrajinski neonacisti vrše genocid nad Rusima

MOSKVA – Načelnik ruskog nacionalnog centra za odbranu general-pukovnik Mihail Mizincev rekao je da ukrajinski neonacisti nastavljaju u potpunosti ili delimično da uništavaju stanovništvo koje govori ruskim jezikom u Ukrajini i da se na tim područjima, kako tvrdi, vrši genocid.

Kako je naveo Mizincev, ruska strana je predložila 10 humanitarnih koridora, ukrajinska strana je pristala na tri i predložila dodatnih 11 ruta.

On je ocenio da je ukrajinska strana cinična prema sopstvenom narodu, jer opet nije otvoren ni jedan humanitarni koridor prema Rusiji, preneo je portal Sputnjik.

Prema recima ruskog generala, ruska vojska je uništila sva žarišta neonacista u predgradima Marijupolja i njihove snage u stambenim gradskim četvrtima.

U izveštaju TAS S se citira izjava Mizinceva da je skoro 7.000 stranaca još uvek u pritvoru gde se čuvaju kao taoci ekstremista iz ukrajinskih bataljona teritorijalne odbrane.

„Čak 6.972 ljudi iz 22 zemlje, kao i posade više od 50 stranih brodova blokiranih u ukrajinskim morskim lukama i dalje se drže kao taoci ekstremista iz bataljona ukrajinske teritorijalne odbrane“, rekao je on i dodao da se održavaju danonoćni kontakti sa odgovarajućim diplomatskim predstavništvima.

General Mihail Mizincev je naglasio da ukrajinske vlasti praktično ne reaguju na upite stranih zemalja koje pokušavaju da spasu svoje državljane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar