U trendu

Momirovic: Ubrzacemo rad sa EU na infrastrukturnim projektima

BRISEL, 9. februara ( Tanjug) – Ministar za infrastrukturu, saobraćaj i građevinarstvo Tomislav Momirović poručio je iz Brisela da će Srbija dodatno ubrzati infrastrukturni projekte koji se u zemlji rade uz podršku EU, a da će u tom cilju Ministarstvo građevinarstva, infrastrukture i saobrćaja formirati i posebnu radnu grupu.

Momirović je tokom razgovora sa komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem još jednom podvukao da je strateška odluka Srbije da postane članica EU.

”Srbija je pouzdan partner EU. Otvoren je klaster četir koji se odnosi na povezivanje i zelenu agendu, a dodato ćemo
ubrzati sve projekte koje radimo sa EU. Rešili smo da formiramo radnu grupu na nivou minstarstva koja će se baviti isključivo pridruživanjem EU i realizacijom projekta kako bismo još vise investirali u infrastrukturu”, izjavio je Momirović.

Ministar kaže da je komesara za proširenje EU informisao o ulaganju Srbije u 10 autoputeva, potpunu obnovu železničke infrastrukture u zemlji kao i o planiranim investicijama u vodnu infrastrukturu.

”Sve u svemu jako važan sastanak i Srbija je zaista na čvrstom putu ka EU”, zaključio je Momirović.

Tokom dvodnevne zvanične posete Belgiji Momirović je o razvoju transportne infrastrukture u Srbiji, ali i drugim reformama koje zemlja sprovodi na EU putu, razgovarao sa predstavnicima Evropskog parlamenta i Evropske komisije i nadležnim evropskim agencijama.

Tokom posete Luci Antverpen Momirović je sa čelnicima Luke razgovarao o njihovom učešcu u projektu izgradnje nove luke Beograd na kojoj je planirano da radovi počnu krajem 2023. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar