U trendu

Morales u Argentini obeležio 14 godišnjicu svoje vladavine

BUENOS AJRES – Bivši predsednik Bolivije Evo Morales organizovao je slavlje u Buenos Ajresu kojim je obeležio godišnjicu svog predsedničkog mandata.

Morales, koji živi u egzilu u Argentini od kada je podneo ostavku u novembru prošle godine, organizovao je slavlje u sredu uveče na sportskom stadionu u prisustvu nekoliko hiljada ljudi, prenosi Rojters.

On je okupljenima rekao da je pobedio na spornim oktobarskim izborima i da se borio za svoje politike, poput nacionalizacije industrijskih resursa Bolivije.

„To nije bio lak put i, mora se reći, bilo je potrebno da se izvrši duboka promena. Hvala prisutnima na ovom važnom događaju 14-godišnjici plurinacionalne države, što me pratite i niste me napustili“, rekao je Morales.

Morales je u nedelju imenovao bivšeg ministra ekonomije u njegovoj vladi Luisa Arče Katakoru za predsednika njegovog Pokreta ka socijalizmu, dok je odredio bivšeg ministra spoljnih poslova Davida Hokehuanku za kandidata na predstojećim predsedničkim izborima koji će se održati 3. maja.

Iako je pobedio na oktobarskim izborima, Morales je pod pritiskom podneo ostavku u novembru nakon masovnih protesta građana zbog navodnih neregularnosti.

U utorak, bolivijski Kongres je i zvanično prihvatio njegovu ostavku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.