U trendu

Moravjecki: Varsava smišlja nove sankcije protiv Rusije

VARŠAVA – Poljski premijer Mateuš Moravjecki izjavio je danas da je Rusija do sada odolevala sankcijama i da iz tog razloga Varšava pokušava da osmisli nova ograničenja.

„Kao što vidimo, Rusija za sada, na našu žalost, uspeva da se dovoljno dobro odupre sankcijama. S tim u vezi Poljska pokušava da organizuje proces osmišljavanja dodatnih paketa sankcija,“ poručio je Moravjecki na konferenciji za novinare, prenosi agencija TAS S.

Poljski premijer je odgovarajući na pitanje da li će zemlja preduzeti bilo kakvu akciju nakon obustave isporuke gasa, rekao da će vlasti zemlje „učiniti sve da Rusija bude odgovorna prema ugovoru, jer njene akcije prevazilaze zakon i taj sporazum“.

Ruska energetska kompanija Gasprom informisala je juče poljski PGNiG da će isporuke gasa toj zemlji gasovodom Jamal biti obustavljene u sredu u osam sati po centralnoevropskom vremenu, saopštila je juče poljska kompanija.

PGNiG u saopštenju je istakao da će preduzeti korake da ponovo uspostavi protok gasa u skladu sa ugovorom o Jamalu, kao i da prekid isporuke predstavlja kršenje tog ugovora, preneo je Rojters.

Kompanija je dodala i da ima pravo da traži odštetu zbog kršenja ugovora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar