U trendu

Moskva: Ambasadoru Letonije rečeno da napusti Rusiju u roku od dve sedmice

MOSKVA – Ambasador Letonije u Moskvi Maris Riekstins mora da napusti Rusiju u roku od dve sedmice, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je navelo da je 27. januara otpravnik poslova Letonije Dace Rutka pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije u vezi sa odlukom rukovodstva Letonije da smanji nivo rusko-letonskih diplomatskih odnosa, koja je naišla na snažan protest Rusije, preneo je TAS S.

Letonskim otpravnicima poslova je rečeno da, pošto je doneta principijelna odluka, Rusija ne smatra potrebnim da čeka do datuma koji je odredila Riga za završetak misije ambasadora, dok je letonskom ambasadoru Marisu Riekstinsu rečeno da napusti Rusiju u roku od dve sedmice, navodi se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je da će provokativni demarš letonskih vlasti za snižavanje nivoa diplomatskih odnosa sa Rusijom doneti posledice.
Treba razumeti da su naše bilateralne veze već narušene destruktivnom politikom letonske vladajuće elite, uključujući potpuno čišćenje informativnog prostora na ruskom jeziku, iskorenjivanje sovjetskog memorijalnog i kulturnog nasleđa i krivični progon naših sunarodnika, saopštilo je Ministarstvo.
Letonsko rukovodstvo je potpuno odgovorno za trenutnu situaciju, navelo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar