U trendu

Moskva će proterati 23 britanskih diplomata

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da će u roku od nedelju dana proterati 23 britanskih diplomata, koje je proglasila za „persone non grata“, kao recipročnu meru odluci Londona da protera isto toliko ruskih diplomata. 

Kako je saopšteno, zbog dispariteta u broju konzularnih odeljenja, biti zatvoreno Konzularno odeljenje Velike Britanije u Sankt Peterburgu, kao i da će zbog neregulisanog statusa biti zatvoren Britanski savet u Rusiji.
 Ministarstvo je pozvalo britanskog ambasadora Lorija Bristoua (Laurie Bristow) na razgovor o sporu oko napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Velikoj Britaniji, iza koga, kako tvrdi London, navodno stoji Rusija.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson čak je rekao da je verovatno da je sam ruski predsednik Vladimir Putin naredio upotrebu nervnog agensa za napad na bivšeg špijuna u britanskom gradu Solsberiju, nakon čega je Moskva je saopštila da je „neoprostivo“ da neko ime ruskog predsednika dovede u vezu s trovanjem Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji.  

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.