U trendu

Moskva oštro kritikovala Samatu Pauer zbog izjave o Miloševiću

Moskva je kritikovala ambasadorku SAD u UN Samantu Pauer zbog izjave u kojoj je izjednačila sirijske oficire s bivšim predsednikom Srbije Slobodanom Miloševićem

„Mislim da nijedan čovek na ovom svetu nikada neće reći da je (bivši) predsednik Srbije (Slobodan) Milošević bio jednoznačna figura, niko nije rekao. Ali, oprostite, Samanta Pauer, da li makar imate predstavu o procesu nad Miloševićem?“, kazala je na redovnoj konferenciji za novinare portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je kazala da suđenje Miloševiću nije završeno do kraja i da je „predmet umro zajedno sa njim“.

„Hoćete da kažete da će sve ljude koji ne odgovaraju Vašingtonu dostići takva sudbina i da će takođe umirati ne dočekavši odluku suda“, rekla je Zaharova.

Ona je izjavila i da predstavnik neke zemlje u UN mora da ima elementarna znanja.

„Posle takvih izjava o Slobodanu Miloševiću i privođenja primera suda nad njim, vama se, Samanta Pauer, već smeje ceo svet“, rekla je Zaharova, posavetovavši joj da „najpre u Savetu bezbednosti UN ispriča o sudbini zatvora Gvantanamo, a tek potom o Sirijcima, Rusiji i Miloševiću“.

Američka ambasadorka u UN optužila je 21. novembra pred Savetom bezbednost grupu od 12 sirijskih generala i pukovnika za ubijanje civila i mučenje protivnika, navodeći da SAD neće dozvoliti da oni koji su naređivali zločine ostanu anonimni i zaštićeni.

„Ti oficiri misle da su zaštićeni kao što je bio slučaj sa Slobodanom Miloševićem, Čarlsom Tejlorom i drugim brojnim ratnim zločincima“, rekla je američka ambasadorka pri UN.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar