U trendu

Moskva osudila izraelski vazdusni udar na aerodrom u Damasku

MOSKVA – Moskva najoštrije osuđuje izraelski vazdušni napad na Međunarodni aerodrom Damask i zahteva od izraelske strane da prekine ovu opaku praksu, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Izraelsko ratno vazduhoplovstvo je jutros izvršilo udare na teritoriju Sirije, a meta napada je bio aerodrom u Damasku, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova, prenela je agencija RIA Novosti.

„S tim u vezi, primorani smo da ponovimo da je izraelsko granatiranje teritorije Sirije kršenje osnovnih normi međunarodnog prava i da je apsolutno neprihvatljivo. Oštro osudujemo provokativni napad Izraela na najvažniji objekat sirijske civilne infrastrukture“, navodi se u saopštenju na sajtu ministarstva.

Dodaje se da „ovakvi neodgovorni postupci stvaraju ozbiljne rizike“ za međunarodni vazdušni saobraćaj i „dovode živote nevinih ljudi u opasnost“.

Ovo je drugi izraelski napad ove nedelje nakon što su u utorak raketama gađani položaji sirijske vojske južno od glavnog grada.

U napadu nije bilo žrtava, a pričinjena je materijalna šteta, preneo je jutros Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.