najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Moskva: Otmičar se predao policiji

Policija će predati istražiteljima muškarca koji je ranije danas držao taoce u banci u centru Moskve nakon čega se predao.

“On se sam predao policiji i sada ga vode istražiteljima da ga ispitaju”, rekla je portparolka Ruskog istražnog komiteta za Moskvu, Julija Ivanova, javlja Tas s.

Muškarac, koji je u banci u centru Moskve danas zarobio više talaca preteći da će je razneti, predstavlja se kao preduzetnik iz Moskovske oblasti, a neimenovani izvor iz policije rekao da je, prema prvim podacima, utvrđeno da je reč o Aramu Petrosjanu.

“Prema prvim podacima utvrđeno je da je to Aram Petrosjan, rođen 1961. godine”, navodi taj izvor za TAS S.

Prethodno, muškarac je pristao na razgovore sa policijom.

On je rekao da je preduzetnik iz Moskovske oblasti, a neimenovani izvor iz policije navodi da je otmičar precizirao da je proizvodio komplete za prvu pomoć, ali je bankrotirao.

TAS S je prethodno objavio, pozivajući se na neimenovani izvor iz policije, da je otmičar unapred planirao napad na banku.

“On je napravio nešto nalik eksplozivnoj napravi i čak kupio voki-toki”, precizirao je on.

Policija je proširila zabranjenu zonu ispred banke u centru Moskve sa 50 metara na oko 200 metara, navodi dopisnik TAS S-a.

Kako je ranije prenela ruska agencija, pozivajući se na izvor u policiji, šef policije Moskve Anatoli Jakunjin vodio je pregovore sa otmičarem.

Otmičar je, kako se navodi, imao eksplozivnu napravu, prenosi RT.

Incident se odvijao u banci Sitibank u centru ruske prestonice, javila je agencija Tas s.

Na licu mesta su pripadnici policije i ruske Nacionalne garde.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike