U trendu

Moskva: Poljska učestvovala u radu biolaboratorija u Ukrajini

MOSKVA – Načelnik Oružanih snaga Rusije za radijaciju, hemijsku i biološku zaštitu, general-potpukovnik Igor Kirilov rekao je da je poljski Institut za veterinarsku medicinu učestvovao u istraživanju virusa besnila u Ukrajini zajedno sa američkim institutom Batel, jednim od izvođača radova Pentagona.

„Pristigla dokumenta ukazuju i na umešanost Poljske u aktivnosti ukrajinskih bioloških laboratorija. Potvrđeno je učešće poljskog Instituta za veterinarsku medicinu u studijama koje imaju za cilj procenu epidemioloških pretnji i širenja virusa besnila u Ukrajini. Karakteristično je da su ove studije sprovedene zajedno sa američkim institutom Batel, jednim od ključnih izvođača Pentagona“, rekao je on, prenela je novinska agencija RIA.

On je dodao da je Rusija došla do dokaza o tome da je, kako je rekao, Poljska finansirala Medicinski univerzitet u Lavovu, u okviru američko vojno-bioloških projekata.

RIA navodi da je na teritoriji Ukrajine formirana mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje rade u interesu Pentagona, podsećajući na ranije izjave Kirilova.

Vojno-biološki program SAD uklonjen je iz Ukrajine nakon početka ruske specijalne vojne operacije, dodao je Kirilov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar