U trendu

Moskva prekida saradnju sa udruženjem Finska-Rusija

MOSKVA – Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odlučilo je da prekine saradnju sa finskom nevladinom organizacijom „Finska-Rusija“ zbog, kako je navedeno, „njenog otvorenog antiruskog stava“, nakon što je Moskva pokrenula vojni napad na Ukrajinu.

„Primetili smo otvoreni antiruski stav koji je zauzela finska nevladina organizacija ‘Finska-Rusija’ nakon početka specijalne vojne operacije za zaštitu DNR i LNR“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi TAS S.

U saopštenju se navodi i da je očigledno da su „neodržive izjave ove organizacije o njenom fokusu na negovanje svestranih veza sa Rusijom i širenje znanja o toj zemlji“.

Imajući to u vidu, „ruska strana je odlučila da prekine saradnju sa udruženjem Finska-Rusija, koje je samo sebe diskreditovalo“, naglasilo je ministarstvo, navodi TAS S.

Udruženje „Finska – Rusija” je nezavisna nestranačka organizacija koja u Finskoj funkcioniše od 1944,a cilj društva je da omogući razvoj saradnje i kontakata u različitim oblastima između dve zemlje.

Nekada neutralna zemlja, Finska je 18. maja, zajedno sa Švedskom, podnela zahtev za pridruživanje vojnom savezu NATO zbog zabrinutosti da bi moglo da joj se desi ono što se desilo Ukrajini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.