U trendu

Moskva: Razlog otkazivanja Džonsonove posete je besmislen

Moskva smatra da je razlog otkazivanja posete šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona Rusiji besmislen, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Otkazivanje Džonsonove posete Moskvi usledilo je posle nedavnih odlaganja, a „britanska strana je navela nekoliko različitih razloga“, rekla je Zaharova agenciji Tass.

„Utisak je da naši zapadni partneri žive u nekoj posebnoj stvarnosti, u kojoj najpre pokušavaju da jednostrano sačine kolektivne planove, a zatim ih jednostrano promene, izmišljajući apsurdne razloge“, rekla je ruska zvaničnica.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson otkazao je juče posetu Moskvi planiranu za 10. april zbog najnovijeg razvoja situacije u Siriji, navodeći da se situacija drastično promenila posle napada hemijskim oružjem u pobunjeničkoj provinciji Idlib zbog kojeg su SAD izvršile raketne napade u Siriji.

Šef britanske diplomatije osudio je Rusiju zbog nastavka podrše sirijskom predsedniku Bašaru Asadu posle, kako je naveo, napada hemijskim oružjem na nevine civile.

SAD su u petak rano ujutro po naredjenju predsednika Donalda Trampa izvele vazdušni napad na Siriju baražom krstarećih raketa kao odgovor na napad hemijskim oružjem u toj zemlji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.